Plaståtervinningsanläggning i Ängelholm har fått stöd från Klimatklivet

Nu står det klart att företaget TMR kommer att kunna förverkliga planerna på Europas modernaste återvinningsanläggning för plastförpackningar. Genom statligt stöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet, sponsoravtal från Nestlé och nära samarbete med NSR kan nu detta bli verklighet. Anläggningen ligger i Ängelholm och kommer att utrustas med ny teknik, för att sedan testköras andra halvåret 2021 – från och med 1 januari 2022 förväntas anläggningen vara i full drift.

Med den nya tekniken beräknas det nå upp till ca 80 % materialåtervinning, något som kommer bidra till minskade utsläpp av koldioxid och därmed vårt lands klimatpåverkan. Detta var också ett av kraven för att få stödet från Naturvårdsverkets Klimatklivet som arbetar för att främja lösningar och teknik som sänker landets koldioxidutsläpp.

Läs mer i detta pressmeddelande

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.