Nya organisationer som vi välkomnar till nätverket

Cigbuster

Cigarettfimpar är det mest förekommande skräpet i dagens samhälle.

– Min bakgrund är inom reklam och marknadsföring så det var naturligt att göra en undersökning bland rökare. Det mest vanliga svaret på frågan varför fimpen hamnar på marken är att det inte finns någon askkopp i närheten. Plus att det inte finns några praktiska askkoppar att bära med sig i fickan eller väskan.

Efter 3 år tillsammans med en uppfinnare och en designer kom vi fram till lösningen – Cigbuster. Idag säljer vi Cigbuster via egen webbshop + återförsäljare. Nu inväntar vi förslag från Miljödepartementet om EU:s direktiv (2019/904) och hoppas att fimpar inte längre kommer vara undantagna i lagen om nedskräpning, säger Bo Aggerud på Cigbuster

Primärvården Skåne

Primärvården Skåne ska minska engångsplasten genom ett projekt som heter Plastjakten – hållbar plastanvändning i Primärvården. Startpunkten blir årets miljödag som kommer att ha tema plast.

– Plast och engångsartiklar är också sådant som behöver användas i vården så det gäller att få igång tankar och medvetenhet om att det är den onödiga plastanvändningen som ska minska, till att börja med säger Eva Boliner, miljöstrateg på Primärvården Skåne.

Primärvården Skåne är en stor organisation med över 150 verksamheter, (4300 medarbetare) så om alla gör lite blir det stora resultat sammantaget.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.